Yogamatjes zijn zo passé, tegenwoordig kuieren sterren met een foam roller onder de arm door de straten van Hollywood. Wat? De foam roller, een wonderinstrument dat je een sixpack oplevert, je cellulitis bestrijdt, je stijve nek verhelpt, je voeten masseert én nog zoveel meer kan doen. Zeven handige manieren om het te gebruiken:

1. Om spieren te kweken

5. Weg met die stijve nek

Wie de hele dag aan een bureau zit, is bekend met het fenomeen van een stijve, gespannen nek. Goed nieuws, ook dit kan je verhelpen! Hoe? Ga languit op je rug liggen en plaats de rol in je nek, op die manier dat je een stevige druk voelt op de plaats waar het pijn doet. Houd die positie één minuut aan, je zal zien dat je je meteen beter voelt. Mogelijke varianten: draai je gezicht zijwaarts, of trek je kin in richting je borst -de houding die je uiteindelijk aanneemt, hangt af van het pijnpunt in kwestie.

Ook die vervelende „spanningsknobbeltjes” tussen je schouders kan je wegwerken: plaats de rol dwars onder je schouderbladen en kruis je armen op je borstkas. Hef nu je heupen op en plaats je volledige lichaamsgewicht op de pijnlijke zone -eventueel kan je kleine voor- en achterwaartse bewegingen maken. Houd dit één minuut lang vol.

7. Stretchen

Waarom de foam roller uitstekend is voor een goede sessie stretchen? Omdat de rol je van nature altijd dat tikkeltje verder zal dwingen te gaan (of eigenlijk rollen). Tel daar ook nog de masserende werking (leuk extraatje) bij en je hebt een instrument dat in alle zachtheid je ledematen uitrekt.

Prev Back to Lifestyle Next